miércoles, 23 de diciembre de 2009

Mercat de Mataró

La ciutat de Mataró, la capital del Maresme, acull durant la setmana varis mercats: el dijous es fa el mercat setmanal de roba i menjar a la Plaça de Cuba; també el dijous es celebra el mercat de menjar a la Plaça de la Peixateria; mentre que el dissabte se'n celebren varis, tant de roba com de menjar, en diverses zones de Mataró.

El dissabte passat vam anar a visitar el mercat del Plà d'en Boet. Aquest mercat acull tant parades de roba com de menjar. És un mercat molt famós, hi va molta gent, tant del mateix barri com d'altres zones de Mataró.

Vam poder parlar amb varis propietaris d'algunes de les parades, sobretot vam dirigir-nos a aquelles parades de roba i d'instruments, com poden ser instruments de cuina - olles, cassoles -, o rellotges. El fet de conèixer la seva opinió ens va poder facilitar arribar a respondre algunes preguntes que ens vam plantejar a l'inici d'aquesta tasca.

Els propietaris i treballadors d'aquestes parades ens van explicar que l'Ajuntament els demana uns permisos per tal que puguin vendre, a més d'haver de pagar uns impostos. A més, cada vegada hi ha més volum de parades en els mercats. Es veu que cada cop més els mercats es van fent més grans, van incloent nous productes, i això fa que hi hagi molta més varietat. Aquestes persones ens explicaven que el mercat del Pla d'en Boet va començar essent un mercat on només es venia fruita i verdura. Actualment, aquest mercat inclou, a més d'aquest tipus de parades, parades de roba, accessòris, intruments de cuina, rellotges,...

Una de les preguntes anava relacionada amb la crisi: han disminuït les vendes o, a causa dels preus més baixos que aquests ofereixen, han augmentat? La majoria de propietaris van arribar a una conclusió: les vendes segueixen igual, amb un cert increment, però el que sí que és veritat és que a causa de la crisi ells veuen que hi ha molta més gent, molta més gent nova que va a mirar els mercats, a comparar preus i que, la majoria de vegades, acaben comprant.

Així doncs, a més de conèixer què havien de fer aquests treballadors per instal·lar la seva parada i vendre, hem pogut arribar a la conclusió que cada vegada els mercats es van fent més grans, venen coses més variades, però també s'especialitzen en cada àmbit del que venen. A més, a causa de la crisi, hi ha més gent que els visita, ja que els preus són més econòmics, i les seves vendes van a l'alça.

Laura Pous i Modolell

No hay comentarios:

Publicar un comentario